Het begon allemaal meer dan 20 jaar geleden toen Michiel Deenik zijn eerste restaurant opende, Visaandeschelde aan het Scheldeplein. Visaandeschelde is in die jaren uitgegroeid tot een begrip in Amsterdam, met de mooiste visgerechten en de gastvrije bediening in een swingende omgeving. In 2010 was er sprake van een nieuw restaurant aan het RAI Amtrium, waarbij meteen aan Michiel werd gedacht om dit in te vullen. Bekijk nu Michiels verhaal over onze slagerij!

 
 

THE ROAST ROOM bestaat uit de begane grond en de eerste verdieping. Bij binnenkomst vindt u THE ROAST BAR en boven is de ROTISSERIE.

THE ROAST BAR is een brasserie-style restaurant geopend voor ontbijt, lunch en diner. Hier waant u zich ook meteen in het hart van de zaak; de slagerij. 

De ROTISSERIE is het fine-dining restaurant geopend voor lunch en diner. Hier ziet u de prachtige open keuken met de Australische Beech-ovens, de broiler, de houtskoolgrill en de rotissoire tegen de handgemaakte tegelwand van de Harlinger Tegelfabriek.

 

ONTWERP

In The Roast Room draait alles om kunst: van dat wat er geserveerd wordt tot de elementen in het interieur. Het restaurant is ontworpen door Studio Modijefsky en Studio Molen en tot in de kleinste details uitgedacht: van de meubelstukken, de bars en de slagerij tot de speciale verlichting, het tegelwerk en de bronzen detaillering. De twee verdiepingen, met elk een andere sfeer, worden verbonden door de Ginger Blimp, een monumentaal lichtsculptuur van Studio Molen. Het open en ambachtelijke karakter van de keuken weerklinkt in het interieur, wat met grote toewijding tot stand is gekomen. 


“Het is voor mij een waanzinnige kans om op loopafstand van mijn huidige restaurant een nieuw concept neer te zetten. Met Visaandeschelde geef ik invulling aan mijn passie voor vis. Met THE ROAST ROOM wil ik mijn culinaire aspiraties op het gebied van vlees de ruimte geven. THE ROAST ROOM zal dagelijks geopend zijn en onze gasten mogen er dezelfde kwaliteit en allure verwachten als bij ‘Vis’.”

- Michiel Deenik